رشته فاینانس که در فارسی مدیریت مالی ترجمه میشود، ترکیبی از مباحث علم اقتصاد و حسابداری است و تلاش میکند مباحث اقتصادی، مالی و سرمایهگذاری را در حوزههای شرکتی، فردی و … بررسی کنید. حدود بیست سالی میشود که زیرشاخهای در این رشته با نام مالی رفتاری(Behavioral Finance) ایجاد شده که تلاش میکند نحوهی تصمیمگیری سرمایهگذاران را براساس روانشناسی تشریح کند.
نویسنده ” کتاب چگونه در بورس موفق شدم“ سعی کرده تجربیات بیست ساله خود در بورس اوراق بهادار را با زبانی روان و قابل فهم ارائه کند و به این سؤال پاسخ میدهد که چگونه میتوان به معاملهگری موفق در بورس تبدیل شد. خلاصه و مختصر بگویم اگر میخواهید معاملهگری موفق در بازار بورس اوراق بهادار شوید باید از مباحث سیاسی و اقتصاد کلان در ایران و جهان سر در بیاورید. چرا که بورس تهران شدیداً از مسائل سیاسی تأثیر میپذیرد. بعد از پی بردن به اهمیت آشنایی با مباحث سیاسی و اقتصادی نکته این است که برای بررسی وضعیت شرکتها و تشخیص کف و سقف قیمتی نیاز به ابزارهایی داریم.
تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی دو ابزار مهم در این زمینه هستند. تحلیل وضعیت اقتصادی کشور، بازار، قیمت محصولات، بررسی صادرات و واردات و قیمت ارز و … را در کل تحلیل بنیادی یا فاندامنتال میگویند. روش بنیادی در واقع بررسی وضعیت اقتصادی شرکت است تا معاملهگر بفهمد آیا سود شرکت بیشتر میشود یا کمتر و بر همان اساس تصمیم میگیرد سهام آن شرکت را بخرد یا بفروشد.
در روش تکنیکال معاملهگر دیگر کاری به وضعیت اقتصادی و صورتهای مالی شرکت ندارد. بلکه تلاش میکند با نرمافزار سابقهی قیمت سهم را به صورت نمودار یا چارت بررسی کند و تشخیص دهد قیمت سهم در آینده افزایش مییابد یا کاهش. پس تحلیل تکنیکال عبارت است از بررسی گذشته قیمت سهم در قالب یک چارت و استفاده از ابزاری برای درک روند آینده قیمت سهم.
ثبت نظر و یا سوال